Vid val av dina profilkläder

När du ska lämna in dina profilkläder för ditt företag hos ditt tryckeri så finns det en del saker att tänka igenom innan så att du blir nöjd. En bra tryckt produkt är ditt företags första intryck för många och då ska det vara bra gjort.

Att välja plagg
Ett tryckeri har ofta profilkläder som du kan välja bland om du inte har hittat några själv. Vad du ska ha för profilkläder har helt att göra med vad du jobbar med. Är du ute mycket i regn och rusk? Är du inomhus? Vad är du i för bransch och vad är det för kläder som gäller i den? Det är viktigt att tänka på sin image här. Ett tryckeri har oftast allt mellan piké t-shirtar till mössor och jackor.

Ha en slogan
Att välja en riktigt bra slogan under sin logga är ett bra sätt att kortfattat beskriva vad ni gör och står för på erat företag. Är du tom på idéer så kan ditt tryckeri hjälpa dig att bolla idéer då det är up to date och har erfarenheter om vad som fungerar och inte. Här har du tillfälle att fånga din potentiella kund som ser dig på ditt jobb, på affären eller någon annan stans i förbi farten då du har ditt tryck på dig.

Fånga kunder med gratis reklamkläder
Att låta sitt tryckeri trycka upp lite mössor, påsar eller kanske en väst? Detta kan du dela ut gratis när du får tillfälle för det. Då kommer dina vänner, grannar, kunder gå runt med reklam om dig överallt vilket kommer löna sig i framtiden då man vill synas så mycket som möjligt. Köper du många på samma gång av ditt tryckeri brukar det bli ett bra pris.

När ska man synas?
Innan man lämnar in sina grejer till sitt tryckeri så är det viktigt att tänka på hur stort tryck man ska ha på sina grejer. Det kan vara bra att ha kläder med olika stort tryck beroende på i vilken bransch man jobbar i. På vissa ställen kanske det sticker folk i ögonen med stora loggor från tryckeri göteborg som syns över hela tröjan. Är du dock på ett ställe där du ska göra reklam för dig, typ som på en mässa eller liknande tillställning så vill du synas mycket, fråga ditt tryckeri vilken som är en lämplig storlek för de olika platser du vistas på om du är osäker.

Ha ett bestämt utseende
Ha en text, en logga, en slogan osv. alltid i samma utseende. Alltså typsnitt, färger och annat som får det att se ut som just ditt märke. Symboler sätter sig i folks huvuden lätt och att då ha olika utseenden kommer göra det svårare för en människa att komma ihåg just er. Be ditt tryckeri hjälpa dig med passande färgkoder som ni sparar ner i en informations fil att alltid ha till hands så fort ni ska trycka på ett tryckeri igen.