Planera begravning online – bra eller dåligt?

Idag finns möjligheten att välja en begravningsbyrå som erbjuder onlinetjänster för planering och utformning av en stundande begravning. För många är ett en utmärkt lösning medans andra kanske tycker att det känns krångligt och opersonligt. Hur man känner är såklart en smaksak men för byråerna gäller det att hänga med i samhällets tekniska utveckling.

Stor fördel för många

När en närstående har gått bort har man en stor sorg att hantera. En begravning bör planeras ganska snart efter dödsfallet och dom flesta hinner inte komma speciellt långt i sorgeprocessen innan det är dags. För vissa är det otroligt jobbigt att bara ta sig ut genom dörren och att då träffa folk kan vara extra påfrestande. Att ha möjligheten att välja en begravningsbyrå som erbjuder onlinetjänster kan vara en stor lättnad. Man kan då i lugn och ro fundera över lämpliga val inför ceremonin hos din begravningsbyrå och annat som hör till och man kan göra det direkt ifrån soffan om man önskar. Man kan dock behöva ha ett personligt möte med en begravningsbyrå också för att sköta vissa praktiska saker men mycket kan man planera på egen hand direkt via datorn.

Vissa tycker det kännas opersonligt

Onlinelösningar passar såklart inte för alla. Vissa tycker att det är onödigt krångligt och att det är betydligt enklare att prata direkt med en entreprenör inom området istället. Möjligheten att själv besöka en begravningsbyrå för att tillsammans med den kunniga personalen planera och fundera inför begravningen är en trygghet för många som troligtvis aldrig kommer att försvinna. Många tycker det känns viktigt med personligt stöd med allt det praktiska. Dom som jobbar i branschen är dessutom otroligt proffsiga och vet hur dom ska hantera svåra situationer med anhöriga som sörjer.

Bra med flera lösningar

Oavsett vad man föredrar så är det en fördel att det finns olika lösningar. Visst kan det vara skönt att ha personlig kontakt med någon inför en svår tid där man tvingas begrava någon som stått en nära men för vissa kan det vara minst lika viktigt att få vara ensam. Hittar man en begravningsbyrå som erbjuder båda delarna kan man fundera över sitt beslut tillsammans med andra anhöriga innan man bestämmer sig och man gör såklart precis som man vill.

Det är ännu inte alla byråer som erbjuder onlinetjänster men ska man gå efter den övriga utvecklingen av ett mer tekniskt samhälle så kommer dom troligtvis bli fler. Sannolikheten att personliga möten kommer försvinna inom den här branschen är dock inte så stor.