Det här bör nämnas i inbjudan till en begravning

Är det dags att bjuda in nära och kära till begravning av någon i familjen. När väl inbjudan gått ut vill man minimera frågorna och osäkerheten för att kunna fokusera på planeringen. Här är en checklista på vad ni bör ha med på själva inbjudningskortet.

Dödsannons

Kommer ni sätta in en dödsannons i tidningen? Skriv i inbjudan vilken tidning som kommer ha annonsen för https://begravningsbyrågöteborg.com och när den kommer ut. Det här är en viktig del i många människors sorgeprocess och en tradition som framför allt äldre vill hålla fast vid. Ta gärna hjälp av er begravningsbyrå för att skriva en riktigt personlig och fin dödsannons.

Många gäster?

Är det en begravning med hundratals inbjudna eller är det bara ett tiotal av de närmaste som kommer? Beroende på hur stor begravningen blir kommer en del som inte kände den avlidne så väl att överväga om de ska komma eller inte. Ni kan överlåta till er begravningsbyrå att boka plats och sköta detaljerna men berätta gärna för gästerna om tid, plats och om ni väntar er en stor eller liten begravning.

Speciell klädsel

Det här är den frågan som väcker mest oro inför alla tillställningar. Ingen vill vara överklädd och än värre är det att vara för enkelt klädd vid en mycket formell tillställning.

Tal

Kommer ni ha en middag eller någon form av bjudning där det finns möjlighet att hålla tal bör alla få möjlighet att anmäla sig. Notera också om man måste föranmäla tal eller om man kan hoppa in i elfte timmen mellan varmrätt och dessert.

Mat eller fika

Frågar ni er begravningsbyrå kommer de säga att i princip alla bjuder på någon form av förfriskningar i samband med en begravning. Om det ska bli en liten fika eller en riktig middag bestämmer ni helt själva. Det är dock klokt att anpassa tiden för ceremonin utifrån vad ni ska bjuda på efteråt. Skriv i inbjudan vad gästerna kan förvänta sig för något.

Lämna blommor vid kistan?

Under en del begravningar har man en ceremoni som avslutas utan att gästerna får gå fram och säga adjö. Andra vill att alla ska få gå fram och lämna en bukett för att hela kistan ska täckas i ett vackert hav av buketter. Inget blir som man tänkt sig om man inte förbereder och kommunicerar sina tankar.

Er begravningsbyrå vill hjälpa till

Om det känns svårt att skriva en kort och innehållsrik inbjudan kan ni alltid be er begravningsbyrå om hjälp. De vill hjälpa till med allt från kunskap till att ordna det praktiska.