Vanliga fallgropar vid tapetsering

Funderar du på att tapetsera där hemma? Det kan vara väldigt trevligt med nya tapeter, ibland är det faktiskt lite tråkigt att bara måla väggarna i en färg. En häftig tapet kan verkligen ge det där lilla extra till rummet som gör att det känns modernt och fräckt. Det finns miljontals olika tapeter att välja från med mönster, motiv och färger som man bara kan drömma om. Det enda problemet är att själva tapetseringen är ganska svår att utföra, har man tummen mitt i handen är det bästa låta en målare göra jobbet med målarenstockholm.nu. Är man lite händig eller har mycket bra tålamod vid måleri kan man ge sig på ett försök själv. Man kan ju alltid ringa målare senare när man gjort sitt försök och är villig att lämna över tyglarna till någon som kan. För att underlätta ditt måleri och din tapetsering kommer här en lista på vanliga fallgropar vid tapetsering:

Undvik att sätta upp våderna för snabbt

Ett vanligt misstag många nybörjare gör är att de smetar på klistret på våderna och sedan försöker sätta upp dem på väggen direkt inför måleri. Då tenderar våden till att glida av. Låt hellre våden ligga med klistret på i ungefär fem minuter och sätt sedan upp den. Då kommer den sätta sig mycket bättre inför måleri av duktiga målare i stockholm.

Köp extra mycket klister för måleri och använd rikligt av det

Japp, du kan inte ha för mycket klister vid måleri så. Köp så att det räcker och köp sen lite till så att du kan smeta på rikligt med klister under ditt måleri och hela tapetseringen.

Smeta klistret jämt över våden

Minsta lilla miss kan skapa en luftbubbla som blir jätteful sen när tapeten torkar. Se till att hela våden är täckt med klister innan du sätter upp den!

Om våden råkar fastna lite snett

Försök inte att vrida den utan lossa den helt från väggen och gör ett nytt försök! Om den sitter någonstans och du vrider kommer den troligen snarare att gå sönder än att röra sig som du vill.

Om du har klisterburken öppen

Rör om då och då i klistret så att det inte blir klumpar, om det blir klumpar som du sedan smetar på våderna som kommer det att ge ojämnheter bakom tapeten som i slutändan blir till fula luftbubblor. Rör om i klistret med jämna mellanrum och se till att hålla burken stängd så mycket som det går.